Veelgestelde vragen

Wie kan een zakelijk krediet van OPR-Bedrijfskrediet aanvragen?

Een zakelijk krediet kan worden aangevraagd door een persoon die bevoegd is voor de onderneming te tekenen, alleen of gezamenlijk met een andere tekeningsbevoegde persoon. De lening wordt aangevraagd door en toegekend aan een onderneming.

De ondertekening door twee personen is nodig om onze onderneming te vertegenwoordigen – hoe kunnen wij een zakelijk krediet aanvragen?

De eerste persoon die bevoegd is voor de onderneming te tekenen vraagt de lening aan en vult de benodigde informatie in. Daarna nodigt hij/zij de andere persoon uit die gezamenlijk bevoegd is voor de onderneming te tekenen, door de naam en het e-mailadres in te vullen in de lening aanvraag. Het systeem zal dan per e-mail een link versturen waarmee de andere persoon verantwoordelijk voor de onderneming de lening aanvraag kan accepteren en elektronisch kan tekenen.

Is bij een aanvraag voor zakelijk krediet een onderpand vereist (bijvoorbeeld onroerend goed of aandelen)?

Nee voor een zakelijk krediet van OPR-Finance is geen onderpand vereist. Wel vragen wij een prive persoon borg te staan voor de lening.

Vereist een zakelijk krediet een persoonlijke borg?

Ja. Elke toegekende zakelijke lening vereist een persoonlijke borg van een privé persoon. Eén persoon kan borg staan voor een lening tot €20.000. Grotere leningen vereisen twee borgen.

Wat is persoonlijke borg?

Wanneer een privé persoon persoonlijke borg staat voor een lening, is hij/zij verantwoordelijk voor de lening als ware het zijn/haar eigen lening. Indien de onderneming de lening niet kan terugbetalen, zal de schuld worden geïnd bij de persoon/personen die borg staan voor de lening, inclusief de mogelijke verschuldigde boete rente en incassokosten.

Ik ben de verantwoordelijke persoon voor onze onderneming en vraag een zakelijke lening aan namens onze onderneming. Kan ik ook zelf borg staan voor deze lening?

Ja, u kunt zelf ook borg staan voor de zakelijke lening van uw onderneming.

Hoe snel kan de zakelijke lening worden toegekend?

Zodra de voor de onderneming tekeningsbevoegde personen en de borgen de overeenkomsten en de daarbij behorende algemene voorwaarden hebben geaccepteerd en elektronisch ondertekend, wordt de lening aanvraag verwerkt. Indien wij uw lening aanvraag getekend door alle betrokkenen voor 16:00 uur ontvangen, krijgt u nog dezelfde dag de kredietbeslissing.

Wanneer wordt het zakelijk krediet naar de bankrekening van onze onderneming overgemaakt?

Na goedkeuring van de lening aanvraag, zal de lening op de eerst volgende werkdag direct worden overgeboekt naar de bankrekening van de onderneming.

Hoe wordt het bedrijfskrediet afgelost?

Het OPR-Bedrijfskrediet wordt in maandelijkse termijnen afgelost. Wij sturen de facturen naar het factuuradres van de onderneming.

Kan het bedrijfskrediet vervroegd worden afgelost?

Ja. Houd er echter rekening mee dat de totale kredietkosten hetzelfde blijven ook als u vervroegd de zakelijke lening aflost.

Hoeveel kost een zakelijk lening?

OPR-Bedrijfskrediet heeft een duidelijk en transparant prijsbeleid: we hebben een vaste kredietvergoeding voor de hele looptijd, die alle kosten dekt met betrekking tot de lening zoals de rente-, administratie- en afsluitkosten. Er zijn geen andere kosten voor de lening naast deze kredietvergoeding. Daardoor weet u exact wat uw onderneming maandelijks voor de lening gaat betalen. Lees meer over onze prijsstelling op de pagina Kredietkosten.

Aan welke soorten ondernemingen verstrekt u zakelijk krediet?

Voorwaarden voor toekenning:

  • Een Nederlandse onderneming, opgenomen in het Handelsregister
  • De voor de onderneming bevoegde personen hebben een goede reputatie
  • De onderneming heeft een goede krediethistorie
  • De personen die de borg staan hebben een goede krediethistorie

maand(en)

  • Maandelijkse termijnen:
  • Totaal:

Klantenservice

Op werkdagen bereikbaar
van 9:00 tot 17:00 uur
Telefoon
085-064 3300

E-mail
klantenservice
@opr-bedrijfskrediet.nl

   
30.04.2020
Op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, zijn wij gesloten.  
24.04.2020
Op maandag 27 april, Koningsdag, zijn wij gesloten.  
05.12.2019
In December hebben wij rond en op feestdagen aangepasten openingstijden: 05-12 geopend tot 14.00 24... Lees meer...
16.04.2019
Openingstijden Goede Vrijdag en Pasen In verband met de Goede Vrijdag en Pasen is ons kantoor op 19... Lees meer...